ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΙ

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι επιτοιχοι λέβητες αερίου είναι η πλέον διαδεδομένη λύση για θερμανση και ζεστό νερό χρήσης ιδίως στις πόλεις όπου και υπερτερούν κατά πολύ σε σχέση με λέβητες πετρελαίου ,αντλίες θερμότητας κ.λ.π. (σύγκριση λεβήτων επίτ. αερίου-πετρελαίου).Οι κατασκευαστές επίτοιχων λεβητών αερίου κατασκευάζουν λέβητες από 12 kw έως 120kw σε ισχύ και για μεγαλύτερες ανάγκες δημιουργούνται συστοιχίες λεβητών.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΛΕΒΗΤΩΝ
Οι συμβατικοί επίτοιχοι λέβητες αερίου χωρίζονται σε ανοιχτού ή κλειστού θαλάμου οπού πλεονεκτούν οι κλειστού θαλάμου και οι λέβητες με ενάν (διθερμικό) εναλλάκτη ή με δύο εναλλάκτες όπου πλεονεκτούν οι λέβητες με δύο εναλλάκτες.

ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ
Οι συμβατικοί επίτοιχοι λέβητες αερίου έχουν έως και 94% απόδοση και τεινουν να καταργηθούν από την ελληνική αγορά (βαση ευρωπαικής νομοθεσίας ERP). Οι επίτοιχοι λέβητες συμπύκνωσης έχουν έως και 109% απόδοση,είναι οι πλέον ενδεδειγμένοι από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και υπερτερούν έναντι των συμβατικών.
Ο έλεγχος για την θερμοκρασία του χώρου που θέλουμε να θερμάνουμε πραγματοποιείται από ένα θερμοστάτη χώρου ο οποίος είναι τοποθετημένος σε κεντρικό σημείο του σπιτιού. Εξοικονόμιση ενέργειας θα προσέφερε ένας ψηφιακός θερμοστάτης χώρου με μικρή απόκλιση και ακόμα περισσότερη ένα σύστημα αντιστάθμισης-θερμορύθμισης.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΗ-ΘΕΡΜΟΡΥΘΜΙΣΗ
Οι κατασκευαστές εφάρμοσαν και ανέπτυξαν στους λέβητες αερίου την τεχνολογία της αντιστάθμισης η οποία με τη βοήθεια ενός εξωτερικού αισθητηρίου θερμοκρασίας περιβάλλοντος , του ηλεκτρονικού εγκεφάλου του λέβητα (πλακέτα) και των κατάλληλων ρυθμίσεων (από το menu του λέβητα) μας δίνει αύξηση του ετήσιου βαθμού απόδοσης 10%-15%.
Η εξέλιξη για την άυξηση του ετήσιου βαθμού απόδοσης ήταν να δημιουργηθεί ένας αναλογικός θερμοστάτης χώρου (με δίαυλο επικοινωνίας e-bus) ο οποίος θα επικοινωνεί σε πρώτο χρόνο με τον λέβητα και ο λέβητας θα διαμορφώνει συνεχώς την ισχύ του προς την εγκατάσταση θέρμανσης με αποτέλεσμα την αύξηση του ετήσιου βαθμού απόδοσης απο 10%-15%.
Οπότε συμφέρει σε καινούργια η ακόμα και υφιστάμενη εγκατάσταση χωρίς επίπονες διαδικασίες να προσαρτήσει κάποιος εξειδικευμένος τεχνικός το εξωτερικό αισθητήριο και τον αναλογικό θερμοστάτη που θα σας υποδείξει πιο σημαντικό είναι να απευθυνθείτε σε κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο για να γίνουν τα εξής σημαντικά: σωστή ρύθμιση, σωστή εγκατάσταση , γνησία-σωστά εξαρτήματα.
ΠΡΟΣΟΧΗ:Aν δεν ρυθμιστούν-εγκατασταθούν σωστά είναι σαν πετάξατε τα χρήματα σας.
Αν προβείτε στην εγκατάσταση του εξωτερικού αισθητηρίου θερμοκρασίας και του αναλογικού θερμοστάτη θα αυξηθεί ο ετήσιος βαθμός απόδοσης από 10% εως 30%.Στην Ελλάδα λόγω των ήπιων καιρικών συνθηκών εκτιμάται ότι θα έχει μεγαλύτερη ανταπόκριση το σύστημα και έτσι η κατώτερη απόδοση θα ξεκινάει από 20% :

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Share this story!

Leave us a Comment