ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
Η ετήσια συντήρηση του λέβητα-καυστήρα πρέπει
• Να εξασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία του λέβητα και της εγκατάστασης κατά την διάρκεια του χειμώνα.
• Κάνουμε οικονομία στα καύσιμα.

• Γνωρίζουμε από την εμπειρία του τεχνικού για βλάβες που μπορεί να δημιουργηθούν μελλοντικά στο λέβητα η την εγκατάσταση .
• Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής .
• Γνωρίζουμε tο Ph του νερού που κυκλοφορεί στα σώματα η την ενδοδαπέδια το οποίο σε υψηλά επίπεδα προκαλεί ζημιές στα ζωτικά όργανα του λέβητα από την δημιουργία του μαγνητίτη (μούργα ,μαύρη λάσπη). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν βγάζει μαύρο νερό το εξαεριστικό από ένα σώμα τότε έχει ξεπεράσει τα όρια και χρειάζεται χημικός καθαρισμός.

ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
Η συντήρηση του λέβητα-καυστήρα πρέπει να γίνεται ανά έτος και η καλύτερη χρονική περίοδος είναι μόλις ΄΄σβήσουν΄΄ τα καλοριφέρ δηλαδή τους ανοιξιάτικους μήνες, με αυτό τον τρόπο προλαμβάνουμε στο να:
• Προστατέψουμε τον λέβητα από την διάβρωση που προκαλούν τα κατάλοιπα καύσης που μαζεύτηκαν κατά την διάρκεια λειτουργιάς του.
• Στο να αντιμετωπίσουμε τυχόν βλάβες που μπορεί να δημιουργηθούν μελλοντικά στο λέβητα η την εγκατάσταση, για να μην μας ενοχλήσουν στη περίοδο του χειμώνα.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
Η σωστή συντήρηση ενός λέβητα-καυστήρα εξαρτάται από την διάρκεια, τον τρόπο, τα κατάλληλα εργαλεία αλλά κυρίως έναν τεχνικό που θέλει να το κάνει σωστά.
Η διάρκεια μιας σωστής συντήρησης πρέπει να είναι από 1έως 11/2ώρα για τους συμβατικούς η συμπύκνωσης επίτοιχους η επιδαπέδιους λέβητες σε οικιακό επίπεδο. Ο έμπειρος τεχνικός είναι σε θέση να φέρει εις πέρας την διαδικασία ανεξάρτητα από τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε λέβητα.
Ο σωστός τρόπος είναι:
• Επιμελής καθαρισμός με πεπιεσμένο αέρα και υγρά πανιά από κατάλοιπα της καύσης, σκόνη και διάφορα ξένα σώματα στο θάλαμο καύσης και στα υπόλοιπα όργανα του λέβητα. Για λέβητες συμπύκνωσης, εσωτερικά του θαλάμου καύσης καθαρισμός με πεπιεσμένο νερό και πινέλο και αν δεν υποχωρούν τα κατάλοιπα γίνετε εμποτισμός με χημικά υγρά και ξέπλυμα με άφθονο νερό.

• Έλεγχος εναλλακτών θερμότητας και προληπτικός ήπιος καθαρισμός με εμβάπτιση .Για λέβητες συμπύκνωσης ,ο πρωτεύων ενναλάκτης δεν μπορεί να καθαριστεί εσωτερικά με εμβάπτιση παρά μόνο με ειδική αντλία. Η διαδικασία αυτή είναι κοστοβόρα γι αυτό είναι προτιμότερο να προλαμβάνουμε τέτοιου είδους δυσλειτουργίες με την εγκατάσταση ειδικών φίλτρων ή καθαρισμού του δικτύου.

• Έλεγχος πιέσεων αερίου / καυσαερίων και επαναρύθμιση εάν και εφόσον χρειαστεί .

• Έλεγχος ρυθμίσεων προσαρμογής του εκάστοτε λέβητα στην εκάστοτε οικία για μέγιστη οικονομία και άνεση, επαναρύθμιση αντιστάθμισης-θερμορύθμισης εάν κρίνεται απαραίτητο.

• Έλεγχος καλής λειτουργίας ζεστού νερού χρήσης και θέρμανσης .Το ζεστό νερό χρήσης πρέπει να έχει ικανοποιητική ροή και να μην παρουσιάζει έντονες διακυμάνσεις στη θερμοκρασία του για όση ώρα το χρησιμοποιούμε. Η θέρμανση των χώρων πρέπει να είναι ισόποση .

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Ο τρόπος για την σωστή συντήρηση πρέπει να συνάδει και με τις οδηγίες του εκάστοτε κατασκευαστή για τυχόν ιδιαιτερότητες οι οποίες αναγράφονται στα εγχειρίδια χρήσης.
ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Τα κατάλληλα εργαλεία είναι:
• Αναλυτής καυσαερίων
• Μιλιμπαρόμετρο ακριβείας
• Κομπρεσερ πεπιεσμένου αέρα
• Εργαλεία χειρός
Με την ενότητα αυτή θέλω να τονίσω τη σημαντικότητα για τον εξοπλισμό του τεχνικού Ο αναλυτής καυσαερίων είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του εξοπλισμού ενός τεχνικού διότι αποτελεί το διαπιστευτήριο για την ορθή λειτουργία των λεβητών πολλοί ‘’τεχνικοί’’ δεν επένδυσαν στον εξοπλισμό τους
Πιστοποίηση συµφωνίας µε την οδηγία ISO/IEC Guide 22 Επιβεβαίωση από: Max Weishaupt GmbH ∆ιεύθυνση: Max Weishaupt Strasse D-88475 Schwendi Germany Προϊόν: Καυστήρας πετρελαίου µε ανεµιστήρα Τύπος: WL20/1-C, vers. z WL20/2-C, vers. z Τα ανωτέρω περιγραφόµενα προϊόντα συµφωνούν µε Με τα κείµενα Aρ.: . EN 267 EN 292 EN 50 081-1 EN 50 082-1 EN 60 335 Σύµφωνα µε τις οδηγίες 98/37/EC MD 97/23/EG PED 73/23/EC LVD 89/336/EC EMC 92/42/EEC EED Τα ανωτέρω προϊόντα φέρουν την σήµανση ως κάτωθι: Οι καυστήρες υπεβλήθησαν σε δοκιµή τύπου σε ένα ανεξάρτητο κέντρο δοκιµών (TŰV Bau Betribstechnic, Munich) και πιστοποιήθηκε από την DIN CERTCO. Αρ. Πιστοποίησης: 5G982/2001
Το προϊόν είναι πιστοποιηµένο µε το σύστηµα διασφάλισης ποιότητας σύµφωνα µε το πρότυπο DIN ISO 9001 Συχνή συντήρηση εξοικονοµεί καύσιµα και προστατεύει το περιβάλλον Συνιστούµε συχνή συντήρηση όλων των συσκευών θέρµανσης. Εξοικονοµεί καύσιµα και εξασφαλίζει σταθερά καλά αποτελέσµατα καύσης. Βέλτιστη ποιότητα καύσης είναι προϋπόθεση για φιλική λειτουργία για το περιβάλλο

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Share this story!

Leave us a Comment