ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΗ-ΘΕΡΜΟΡΥΘΜΙΣΗ

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΗ-ΘΕΡΜΟΡΥΘΜΙΣΗ

Με τον όρο αντιστάθμιση-θερμορύθμιση εννοούμε την διαδικασία όπου ένα σύστημα θέρμανσης διαμορφώνει(αντισταθμίζει) την ισχύ της προσαγωγής του προς την εγκατάσταση θέρμανσης (σώματα, ενδοδαπέδια, κ.λ.π.).Θα το ακούσετε πιο συχνά αντιστάθμιση και λιγότερο θερμορύθμιση .

Το μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν οι επίτοιχοι λέβητες αερίου είναι ότι στο λογισμικό τους εμπεριέχεται η ρύθμιση για την αντιστάθμιση  οπότε το μόνο που χρειάζονται για  να ενεργοποιηθεί είναι η εγκατάσταση και ρύθμιση ενός εξωτερικού αισθητήριου θερμοκρασίας το οποίο θα σας προσφέρει οικονομία έως 15% αυτό μεταφράζεται χρηματικά στο παράδειγμα ετήσιος βαθμός απόδοσης το κόστος αγοράς κυμαίνεται από 30€ έως 70€ αναλόγως τον κατασκευαστή.

 

Αρκετοί κατασκευαστές επίτοιχων λεβήτων , δημιούργησαν την μονάδα ελέγχου  η οποία, κάνει τη δουλεία ενός απλού θερμοστάτη παράλληλα με τον πλήρη και απομακρυσμένο έλεγχο του λέβητα. Η ακρίβεια που έχει η μονάδα ελέγχου στη μέτρηση της θερμοκρασίας του χώρου σε συνδυασμό   με τις κατάλληλες ρυθμίσεις  κάνουν οικονομία έως και 15%,αυτό μεταφράζεται χρηματικά στο παράδειγμα ετήσιος βαθμός απόσοσης.Το κόστος αγοράς της μονάδας ελέγχου κυμαίνεται από 50€ έως 250€ αναλόγως τον κατασκευαστή.

Κάποιοι κατασκευαστές δίνουν την μονάδα ελέγχου μαζί με τον λέβητα ,σημαντικό κριτήριο για την επιλογή λέβητα.

Καταλήγουμε στο ότι

ΜΟΝΟ με εξωτερικό αισθητήριο θερμοκρασίας κάνουμε οικονομία έως 15%.

 ΜΟΝΟ με μονάδα ελέγχου-ελεγκτη(θερμοστάτη) κάνουμε οικονομία  έως 15%.

ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΑ  μονάδα ελέγχου-ελεγκτης(θερμοστάτης) +εξωτερικό αισθητήριο  κάνουμε οικονομία έως 30%

Αν προβείτε στην εγκατάσταση του εξωτερικού αισθητηρίου θερμοκρασίας και της μονάδας ελέγχου, στην Ελλάδα εκτιμάται ότι θα ανταποκρίνεται  στο μέγιστο των δυνατοτήτων της δηλαδή θα αυξήσει τον ετήσιο βαθμό απόδοσης κατά 20%-30% λόγω των ήπιων καιρικών συνθηκών  οι  οποίες ευνοούν τέτοια συστήματα.

Παράδειγμα : Έστω ότι είναι βράδυ ,έχουμε εξωτερική θερμοκρασία 1°C και ο λέβητας έχει θερμοκρασία προσαγωγής 55°C μόλις ξεκινήσει  να βγαίνει ο ήλιος και αντιληφθεί το εξωτερικό αισθητήριο  ότι η θερμοκρασία έφτασε στους 2°C ο λέβητας θα μειώσει την θερμοκρασία προσαγωγής στους 53°C.Παράλληλα η εσωτερική μονάδα ελέγχου αν αντιληφθεί αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας από μάτι κουζίνας, ήλιο, από τους ατμούς του μπάνιου θα μειώσει την ισχύ του λέβητα πολύ πιο γρήγορα απ ότι θα έκανε ένας κοινός θερμοστάτης με αποτέλεσμα την μείωση του φαινόμενου της έντονης αυξομείωσης της εσωτερικής θερμοκρασία.

Η ‘’εικόνα’’, λοιπόν, που δημιουργείται από την ΣΩΣΤΗ λειτουργία και ρύθμιση της αντιστάθμισης είναι: χλιαρά σώματα την Άνοιξη και το Φθινόπωρο  και καυτά τον Χειμώνα .

.                                                                                                                                                                                                                           

ΠΡΟΣΟΧΗ:Aν δεν ρυθμιστούν-εγκατασταθούν σωστά είναι σαν πετάτε τα χρήματα σας.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Share this story!

Leave us a Comment